George Bernard Show - citate celebre

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » George Bernard Show

Citate de George Bernard Show

 
 

Providenţei îi place să fie provocată. Acesta este secretul oamenilor care reuşesc.

 

postat in Succes
 
 

Secretul de a fi nefericit constă în a avea răgazul necesar pentru a-ţi bate capul să vezi dacă eşti fericit sau nu. Leacul constă în ocupaţie, căci ocupaţia înseamnă preocupare; iar omul preocupat nu este nici fericit, nici nefericit, ci pur şi simplu viu şi activ, ceea ce este mai plăcut decât orice fericire până ce te-ai săturat de ea.

 

postat in Fericire
 
 

Omul înţelept se adaptează lumii; cel lipsit de judecată persistă în încercarea de a adapta lumea la sine însuşi.

 

postat in Înţelepciune
 
 

Sunt de părere că viaţa mea aparţine întregii comunităţi, consider că este un privilegiu să fac pentru ea tot ce-mi stă în putere cât timp voi trăi. Vreau să fiu de folos până în ceasul morţii. Cu cât mă străduiesc mai mult, cu atât trăiesc mai intens. Mă bucur de viaţă de dragul ei. Pentru mine nu este o lumânare, e o splendidă torţă care mi-a fost încredinţată pentru o vreme şi pe care vreau s-o fac să strălucească cât pot de mult înainte de a o înmâna generaţiilor viitoare.

 

postat in Viaţă
 
 

Aceasta-i adevărata bucurie a vieţii - a fi folosit într-un scop a cărui măreţie o şi recunoaşteţi. A fi o forţă a naturii, şi nu o mână de pământ egoistă şi agitată, frământată de necazuri şi revendicări, plângându-se că lumea nu se dedică fericirii ei.

 

postat in Motivaţionale
 
 

Când atingi coarda sensibilă, poţi zice orice. Când n-o atingi, nu poţi zice nimic; problema delicată este să o găseşti.

 

postat in Comunicare
 
 

Când eram tânăr, am remarcat că nouă din fiecare zece lucruri pe care le făceam erau eşecuri, aşa că am început să muncesc de zece ori mai mult.

 

postat in Motivaţionale
 
 

Libertatea înseamnă responsabilitate. Iată de ce mare parte dintre oameni se tem de ea.

 

postat in Motivaţionale
 
 

Nici un om ocupat cu un lucru foarte dificil şi pe care îl face foarte bine nu-şi poate pierde respectul faţă de sine.

 

postat in Motivaţionale
 
 

O viaţă petrecută comiţând greşeli nu numai că este mai onorabilă decât o viaţă petrecută fără să faci nimic, dar mai este şi utilă.

 

postat in Greşeli
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!