Henry David Thoreau - citate celebre

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Henry David Thoreau

Citate de Henry David Thoreau

 
 

Suntem făcuţi să exagerăm importanţa muncii pe care o facem; şi totusi cât de multe nu sunt realizate de noi!

 

postat in Muncă
 
 

Sunt convins şi din credinţă, şi prin experienţă, că a te întreţine pe acest pământ nu este o greutate, ci un divertisment, dacă trăim cu simplitate şi înţelepciune; întrucât scopurile naţiunilor simple încă sunt sporturile celor rafinate.

 

postat in Viaţă
 
 

Dimineaţa care este cel mai memorabil moment al zilei, este ora trezirii. Acel om care nu crede că fiecare zi conţine o dimineaţă mai sacră şi mai înrourată decât cea pe care deja a profanat-o, este pierdut pentru viaţă şi urmează o cale descendentă şi din ce în ce mai întunecată.

 

postat in Timp
 
 

Cel ale cărui gânduri sănătoase şi viguroase ţin pasul cu soarele, ziua este o dimineaţă perpetuă. Dimineaţa este momentul când sunt treaz şi sunt zorile in mine. A fi treaz înseamnă a fi viu.

 

postat in Timp
 
 

Oamenii sunt preocupaţi să strângă comori pe care moliile şi rugina le vor distruge, iar hoţii le vor fura. Este o viaţă de prostănac, aşa cum vor descoperi singuri când vor ajunge la capătul ei, dacă nu mai înainte.

 

postat in Bogăţie
 
 

Un om este bogat proporţional cu numărul de lucruri pe care îşi permite să le lase în pace.

 

postat in Bogăţie
 
 

Nu sunt fericite pe lumea aceasta decât fiinţele care se bucură în libertate de un orizont vast.

 

postat in Libertate
 
 

Fiecare om este însărcinat să-şi facă viaţa, chiar şi în detaliile sale, demnă de admiraţia celor mai elevate critici ale sale.

 

postat in Om
 
 

Luxul unei clase este contrabalansat de lipsurile materiale ale alteia.

 

postat in Bogăţie
 
 

Când un om a redus un fapt al imaginaţiei la a fi un fapt al înţelegerii sale, prevăd că toţi oamenii în cele din urma îşi vor stabili vieţile pe această bază.

 

postat in Imaginaţia
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!