Mahabharata - citate celebre

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Mahabharata

Citate de Mahabharata

 
 

Cine jeleşte ceva ce a trecut, fie c-a murit, fie că s-a pierdut, acela dobândeşte durere prin durere şi suferă două rele.

 

postat in Tristeţe
 
 

Vorba chibzuită aduce tot felul de foloase; pe când vorba nechibzuită duce la pagubă.

 

postat in Comunicare
 
 

Rana pricinuită de săgeată se cicatrizează; pădurea doborâtă de secure creşte din nou; dar rana produsă de vorbă - de vorba urâtă şi rea - nu se mai vindecă.

 

postat in Comunicare
 
 

E uşor de găsit un om rău care să se priceapă să spună vorbe plăcute. Dar e greu de găsit cineva, care să spună sau să asculte lucruri neplăcute, dar salutare.

 

postat in Comunicare
 
 

Înţeleptul nu se mânie, nu se repede, nu-şi pierde curajul, nu se întristeaza, nici când se află în mare strâmtoare sau nenorocire: el îşi păstrează caracterul înnăscut, neclintit ca Himalaya.

 

postat in Înţelepciune
 
 

Înţelepţii nu deplâng ceea ce s-a pierdut, ceea ce a murit şi ceea ce a trecut, căci aceasta este deosebirea dintre înţelepţi şi proşti.

 

postat in Înţelepciune
 
 

Fericită este viaţa celor proşti care nu ştiu ce înseamnă defecte şi care le văd pretutindeni, numai la ei nu; fiind ei înşişi vrednici de ocară, ei spun ca alţii sunt aşa.

 

postat in Prostie
 
 

Mii de pricini de mâhnire şi sute de pricini de teamă dau în fiecare zi peste cel prost; nu însă peste cel învăţat.

 

postat in Prostie
 
 

Cine se dispreţuieşte singur şi se dă drept altul, aceluia zeii nu-i sunt favorabili, pentru că însăşi persoana lui nu preţuieşte nimic pentru el.

 

postat in Ipocrizie
 
 

Cine se dă drept altul decât ceea ce este, ce ticăloşie n-a facut un astfel de hoţ, care se fură până şi pe sine însuşi?

 

postat in Ipocrizie
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!