Seneca - citate celebre, pagina 6

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Seneca

Citate de Seneca

 
 

Acela trăieşte, care-i de folos multora; acela trăieşte, care se foloseşte de sine.

 

postat in Viaţă
 
 

Învaţă-i pe oameni că avantajul vieţii nu stă în durata ei, ci în întrebuinţare; că se poate întâmpla, ba chiar că se şi întâmplă foarte des, ca cine a trăit mult, să fi trăit prea puţin.

 

postat in Viaţă
 
 

Oare nu vei avea grijă mai degrabă să arăţi tuturor că se caută lucruri de prisos cu mare pierdere de timp şi că mulţi si-au petrecut viaţa adunând mijloace de trai?... Căci ei nu trăiesc, ci numai au de gând să trăiască. Pe toate le amână.

 

postat in Viaţă
 
 

În timp ce adevărata viaţă fericită este o siguranţă fermă şi încredere nezdruncinată în ea, ei adună pricini de nelinişte, şi pe drumul plin de riscuri al vieţii ei nu numai că poartă poveri, dar le şi trag; în felul acesta ei se depărtează tot mai mult de realizarea celor ce vor, şi cu cât se străduiesc mai tare, cu atât se înlănţuiesc mai mult şi sunt purtaţi înapoi; ceea ce se întâmplă cu cei care aleargă într-un labirint: însăşi iuţeala îi face să rătăcească şi mai tare.

 

postat in Viaţă
 
 

Socoteşte fiecare zi o viaţă.

 

postat in Viaţă
 
 

Chiar şi acolo unde nu există vreo cauză, minţim din cauza deprinderii.

 

postat in Minciună
 
 

Chiar dacă invidia ar impune tăcere tuturor acelora care trăiesc împreună cu tine, vor veni aceia care vor judeca fără supărare şi părtinire.

 

postat in Invidie
 
 

Repede ar cădea viaţa într-o inactivitate plină de toropeală, dacă ar trebui să părăsească tot ce prezintă dificultăţi.

 

postat in Acţiune
 
 

Omul e supus greşelii.

 

postat in Greşeli
 
 

Fericirea tuturor acelora pe care-i vezi păşind cu mândrie este simplă poleială; priveşte mai de aproape şi vei vedea câtă mizerie se ascunde sub acea pojghiţă subţire a rangului.

 

postat in Fericire
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!