Citate despre învăţătură, pagina 5

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Cunoaştere » Învăţătură
  •  

 

Sunt 1873 citate si 420 autori. Adauga si tu un citat

Citate din categoria Învăţătură

 
 

Nu există în viaţă mângâiere mai dulce a nefericirii omeneşti decât învăţătura. Căci spiritul preocupat de ştiinţă trece pe nesimţite pe lângă nenorociri.

 

citat de Stobaeus
 
 

Când îţi vei fixa cele învăţate aşa fel, încât să nu poată cădea? Când le vei încerca? Căci nu e de ajuns să le încredinţezi memoriei, ca pe celelalte lucruri: ele trebuie verificate prin acţiune. Nu e fericit acela care le ştie, ci acela care le îndeplineţte.

 

citat de Seneca
 
 

Erudiţia nu ne învaţă să avem minte.

 

citat de Heraclit
 
 

Trebuie să cultivăm multă gândire, nu multă învăţătură.

 

citat de Democrit
 
 

Ce folos poate să aducă învăţătura, când e pusă acolo unde nu trebuie? Ea este ca o lampă aşezată într-o oală acoperită de întuneric.

 

citat de Pancatantra
 
 

Învăţătura, care de obicei face să dispară îngâmfarea şi alte defecte, produce îngâmfare la cei cu minte puţină; dupa cum lumina zilei, care de altfel trezeşte vederea, orbeşte bufniţele.

 

citat de Pancatantra
 
 

Ce inutilă este învăţătura, când nu-i minte!

 

citat de Menander
 
 

Nu se află prieten la fel ca învăţătura, sau duşman la fel ca boala; nici iubire la fel ca cea faţă de fiu, sau putere mai presus de aceea a destinului.

 

citat de Canakya
 
 

Învăţătura este frumuseţea cea mai aleasă a omului, avere ascunsă şi tăinuită; învăţătura procură plăceri; ea dă glorie şi bucurie; învăţătura este învăţătorul învăţătorilor.

 

citat de Bhartrhari
 
 

Învăţătura este o perlă, o avere mare, pe care rudele n-o pot împărţi între ele, nici hoţii fura, şi care nu se împuţinează prin dăruire.

 

citat de Bhagavadgita
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!