Citate despre fericire

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Fericire
  •  

 

Sunt 1873 citate si 420 autori. Adauga si tu un citat

Citate din categoria Fericire

 
 

Alergăm după fericire până departe, fie pe mare, fie pe uscat; dar fericirea e aici, aproape.

 

citat de Horaţiu
 
 

Observă fiecare obiect ce este ca întreg, după materia sa, în ce priveşte forţa sa activă, şi fă din tot sufletul numai fapte drepte şi spune numai adevărul. Aceasta-i baza fericirii în viaţă. Înşirând astfel bine de bine, fără să laşi nici un interval gol, care poate fi urmarea unei asemenea atitudini, decât bucuria unei vieţi voioase.

 

citat de Marc Aureliu
 
 

Cât de uşor răstoarnă vântul un copăcel firav. Caută fericirea în simţuri, răsfaţă-te cu mâncare şi somn, şi astfel, vei fi şi tu dezrădăcinat.

 

citat de Buddha
 
 

Cuvântează sau acţionează cu o minte pură, iar fericirea te va urma, asemeni umbrei tale, de neclintit.

 

citat de Buddha
 
 

Secretul de a fi nefericit constă în a avea răgazul necesar pentru a-ţi bate capul să vezi dacă eşti fericit sau nu. Leacul constă în ocupaţie, căci ocupaţia înseamnă preocupare; iar omul preocupat nu este nici fericit, nici nefericit, ci pur şi simplu viu şi activ, ceea ce este mai plăcut decât orice fericire până ce te-ai săturat de ea.

 

 
 

Cunoaşterea este fericire, fiindcă doar prin cunoaşterea cuprinzătoare şi profundă eşti în stare să deosebeşti adevărul de minciună, lucrurile măreţe de cele de joasă factură.

 

citat de Helen Keller
 
 

Nu vei fi nicicând fericit atâta timp cât vei fi torturat că cineva este mai fericit decât tine.

 

citat de Seneca
 
 

Pentru a nu deveni nefericit, cel mai sigur mijloc constă în a nu cere să devii foarte fericit, deci să-ţi aduci la un nivel foarte modest pretenţiile de plăcere, de posesiune, rang, onoruri. Căci tocmai căutarea şi urmarirea fericirii atrag marile catastrofe.

 

citat de Schopenhauer
 
 

Singurii dintre voi care vor fi cu adevărat fericiţi şi plini de succes sunt aceia care vor fi căutat şi vor fi aflat cum să le fie altora de folos.

 

 
 

Puţin trebuie pentru a-l face fericit pe înţelept; nimic nu poate mulţumi pe un nebun: de aceea aproape toţi oamenii sunt nenorociţi.

 

citat de La Rochefoucauld
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!