Citate despre inţelepciune, pagina 5

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Înţelepciune
  •  

 

Sunt 1873 citate si 420 autori. Adauga si tu un citat

Citate din categoria Înţelepciune

 
 

Şi am privit adânc şi am vazut înţelepciunea, nebunia şi prostia... Totuşi am vazut că are precădere înţelepciunea asupra neroziei, precum precădere are lumina asupra întunericului.

 

citat de Septuaginta
 
 

Înţeleptul nu se mânie, nu se repede, nu-şi pierde curajul, nu se întristeaza, nici când se află în mare strâmtoare sau nenorocire: el îşi păstrează caracterul înnăscut, neclintit ca Himalaya.

 

citat de Mahabharata
 
 

Înţelepţii nu deplâng ceea ce s-a pierdut, ceea ce a murit şi ceea ce a trecut, căci aceasta este deosebirea dintre înţelepţi şi proşti.

 

citat de Mahabharata
 
 

Înţelepciunea se cunoaşte din cuvânt, şi învăţătura din ceea ce rosteşte gura.

 

citat de Septuaginta
 
 

N-am pus alături de înţelepciune nici pietrele cele mai scumpe, fiindcă tot aurul din lume pe lângă ea nu e decât nisip, iar argintul înaintea ei mi se pare noroi.

 

citat de Septuaginta
 
 

Fericit este cel ce a dobândit înţelepciunea.

 

citat de Septuaginta
 
 

Înţelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean şi nu sălăşluieşte în trupul supus păcatului.

 

citat de Septuaginta
 
 

Ai curajul de a fi înţelept. Începe! Cel care amână ora vieţii chibzuite e ca un ţăran, care ar astepta să se scurgă râul; dar acela curge şi va curge în veci.

 

citat de Horaţiu
 
 

Fără îndoială, înţelepciunea aceea eminentă şi divină constă în a pătrunde adânc lucrurile omeneşti şi a le cunoaşte bine din experienţă; a nu fi surprins de nici o întâmplare, a nu socoti imposibil nimic înainte de a se întâmpla.

 

citat de Cicero
 
 

Cel care se gândeşte la natura lucrurilor, la varietatea vieţii, la slăbiciunea omenească, nu jeleşte când se gândeşte la ele, ci tocmai atunci el e într-adevăr înţelept.

 

citat de Cicero
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!