Citate despre timp

Inspiratie
 
Sunteti in: Citate » Timp
  •  

 

Sunt 1873 citate si 420 autori. Adauga si tu un citat

Citate din categoria Timp

 
 

Dimineaţa care este cel mai memorabil moment al zilei, este ora trezirii. Acel om care nu crede că fiecare zi conţine o dimineaţă mai sacră şi mai înrourată decât cea pe care deja a profanat-o, este pierdut pentru viaţă şi urmează o cale descendentă şi din ce în ce mai întunecată.

 

 
 

Cel ale cărui gânduri sănătoase şi viguroase ţin pasul cu soarele, ziua este o dimineaţă perpetuă. Dimineaţa este momentul când sunt treaz şi sunt zorile in mine. A fi treaz înseamnă a fi viu.

 

 
 

Timpul este destul de lung pentru cine ştie să profite de el; cine munceşte şi cine gândeşte îi extinde limita.

 

citat de Voltaire
 
 

Anii care trec ne răpesc mereu câte ceva.

 

citat de Horaţiu
 
 

O, de mi-ar readuce Jupiter anii care au trecut!

 

citat de Vergiliu
 
 

Ce nu se întâmplă astăzi, nu se face mâine, şi nici o zi să nu ne scape.

 

 
 

Vremea risipeşte greutăţile vieţii.

 

citat de Esop
 
 

În loc de a ne preocupa exclusiv şi mereu cu planuri şi griji de viitor, sau a ne abandona regretului pentru trecut, ar trebui să nu uităm niciodată că numai prezentul este real şi sigur; că viitorul, dimpotrivă, iese mai totdeauna altfel decât ni-l gândim; ba chiar şi trecutul este altfel.

 

citat de Schopenhauer
 
 

Un punct esenţial al înţelepciunii stă în proporţia justă în care ne îndreptăm atenţia pe de o parte asupra prezentului, pe de alta asupra viitorului, pentru ca nu cumva unul să strice pe celălalt.

 

citat de Schopenhauer
 
 

Viaţa se scurge cu o viteză incredibilă. Gonim prin spaţiu cu 19 mile pe secundă. Astăzi este cea mai preţioasă avere a noastră. Este singura noastra avere sigură.

 

citat de Lowell Thomas
Pagina:
 
.
   
NetFlash.ro la indemana ta!